Pollet Medical Group

Pollet Medical Group maakt deel uit van Pollet Group. Pollet Group is Belgisch familiebedrijf actief in 3 domeinen: waterbehandeling, zwembadindustrie en de gezondheidszorg. Pollet Group was al een voorname speler in de hemodialyse sector dankzij haar 2 Duitse fabrikanten DWA en Herco Medical. Beide bedrijven zijn wereldwijd actief in de integratie van waterbehandeling, concentraten en mediavoorziening voor ziekenhuizen en dialysecentra.

In 2019 nam Pollet Group de bedrijven Sterima, Hemotech, HEMA.T Medical & Hemotech Belux over. Sterima is gespecialiseerd in sterilisatiediensten voor ziekenhuizen & medische bedrijven.

Hemotech & HEMA.T Medical leveren hoogwaardige producten en diensten voor dialyse en aferese in Frankrijk. Medicole, ondertussen omgedoopt naar Hemotech Belux, is net als naar Franse zusterbedrijf, een specialist in hemodialyse en extracorporele behandelingen.

Door de integratie van 6 gespecialiseerde bedrijven in Pollet Medical Group, acteert het Belgische familiebedrijf als een stevige groep met specifieke kennis, knowhow en expertise.

Elk van de Pollet Medical Group firma’s vormt een onmisbare schakel in het geheel. Het zijn stuk voor stuk familiebedrijven met dezelfde DNA, lokale wortels en een uitstekende reputatie. De groep kan bovendien rekenen op productiefaciliteiten in Duitsland en België. Dankzij de gecombineerde ervaring, de complementaire activiteiten en het internationaal karakter, speelt Pollet Medical Group een rol als Europese leider, fabrikant én full-service provider voor ziekenhuizen, medische bedrijven en dialysecentra.

1969
Retail met Unic Supermarkten (BE)
1970-2001
DIY-stores (Gamma)
1992
Overname van Euraqua en de start van Pollet Water Group Pollet Water Group
2004
Start van Pollet Pool Group Pollet Water Group
2019

Overname van:

  • Sterima
  • Hemotech
  • Hema.T Medical
  • Medicole

Start van Pollet Medical Group

Pollet Water Group
logo-hemotech
logo-hemat
logo-hemotech-gray
logo-sterima
logo-dwa
logo-herco